Limitovaná ponuka výhodných balíkov Breezy s montážou.

Pre koho je rekuperácia ideálnym riešením?

Rekuperačné systémy sa v posledných rokoch stali hitom v oblasti moderného bývania. Tieto zariadenia skutočne prinášajú množstvo výhod. Zlepšujú kvalitu vzduchu v interiéri, šetria energie a vytvárajú príjemnejšie prostredie na život či prácu. Pre koho ale predstavujú úplne ideálne riešenie? Pozrime sa bližšie na skupiny ľudí, pre ktorých by rekuperácia mohla byť tým pravým orechovým.

Ľudia žijúci v chladnejších a vlhkých oblastiach

Ak bývate v regióne, kde je počasie väčšinu roka chladné a vlhké, pravdepodobne bojujete s kondenzáciou a plesňami. Rekuperácia vám môže naozaj pomôcť tento problém vyriešiť. Zabezpečí prísun čerstvého vzduchu bez toho, aby ste prišli o drahocenné teplo. Výsledkom bude teplejší a suchší domov bez obáv z plesní.

Prečítajte si viac o tom ako rekuperácia pomáha v boji proti plesniam.

Majitelia novostavieb a pasívnych domov

Majitelia novostavieb a pasívnych domov môžu tiež zvážiť výhody rekuperácie. V moderných, energeticky úsporných budovách sa rekuperačné systémy často využívajú pre ich schopnosť efektívne regulovať vnútorné prostredie. Pomáhajú optimalizovať náklady na kúrenie a chladenie, a zároveň prispievajú k lepšej kvalite vzduchu v interiéri. Ak uvažujete o energeticky efektívnom bývaní, rekuperácia by mohla byť zaujímavou možnosťou hodnou preskúmania.

Ak ešte len staviate dom, lokálna rekuperácia môže byť skvelým spôsobom pre splnenie energetickej triedy A0.

Alergici a ľudia s dýchacími ťažkosťami

Pre ľudí trpiacich alergiami alebo dýchacími problémami môže rekuperácia priniesť výrazné zlepšenie kvality života. Rekuperačné systémy nielen efektívne regulujú teplotu a vlhkosť v interiéri, ale aj účinne filtrujú prach a alergény zo vzduchu. Vďaka tomu vytvárajú príjemnejšie a zdravšie prostredie na bývanie.

Obyvatelia hlučných lokalít

Ak bývate na rušnejšom mieste alebo blízko frekventovanej cesty, určite poznáte dilemu: otvoriť okno a vpustiť čerstvý vzduch, alebo ho nechať zatvorené a užívať si ticho? S rekuperáciou tento problém odpadá. Získate čerstvý vzduch bez toho, aby ste museli počúvať mestský ruch.

Investícia do rekuperačného systému môže byť múdrym rozhodnutím pre mnohé domácnosti a budovy, ktoré hľadajú efektívne riešenie pre zlepšenie klimatických podmienok v interiéroch a zároveň chcú znížiť svoje energetické náklady. Vhodná rekuperácia prispieva nielen k ekonomickým úsporám, ale aj k zdravšiemu a pohodlnejšiemu životnému prostrediu.

Ostatné články

Pozrite si naše

populárne Produkty

PRANA 200C Premium Plus
Original price was: 900,00 €.Current price is: 870,00 €. (725,00  bez DPH)
PRANA 200C Premium
Original price was: 800,00 €.Current price is: 770,00 €. (641,67  bez DPH)
PRANA 200C Standard
Original price was: 750,00 €.Current price is: 720,00 €. (600,00  bez DPH)
PRANA 150 Premium Plus
Original price was: 800,00 €.Current price is: 770,00 €. (641,67  bez DPH)
PRANA 150 Premium
Original price was: 675,00 €.Current price is: 645,00 €. (537,50  bez DPH)
PRANA 150 Standard
Original price was: 605,00 €.Current price is: 575,00 €. (479,17  bez DPH)

Získajte E-book zdarma

Všetko, čo potrebujete vedieť pri rozhodovaní, či je lokálna rekuperácia to pravé pre vás.

Všetko, čo potrebujete vedieť pri rozhodovaní, či je lokálna rekuperácia to pravé pre vás. Stiahnite si náš e-book a zistite: 
  • Ako si vybrať tak, aby ste to neskôr neľutovali
  • Kde a ako nakúpiť, nech nie ste obeťou podvodu
  • Čo obnáša montáž rekuperácie
  • BONUS: Modelová situácia kombinácie rekuperácií v rodinnom dome